ONZE WERKGEBIEDEN

CORPORATE EVENTS

Voor een geslaagd corporate event zijn een helder en sterk verhaal enerzijds, een perfecte en onopvallende technische invulling anderzijds een must. U zorgt voor het verhaal en Mertens AVR zorgt er met representatieve technici en topmateriaal voor dat dit verhaal letterlijk en figuurlijk versterkt wordt door de juiste inzet van geluid, licht en video.

THEATER

Mertens AVR begeleidt al jaren bands en theatergezelschappen die in Nederland en België op tournee zijn. De technici beschikken over een flinke dosis ervaring in de theaterwereld en ondersteunen uw voorstelling met gepast licht, geluid en video. We brengen een technische set mee die perfect is afgestemd op de theaterzaal, de voorstelling en de wensen van de opdrachtgever.

TOURING

Tourende muziek- en theaterproducties vereisen een nauwkeurige planning, sterke begeleiding en professionele technici. Mertens AVR begeleidde al verschillende producties en kan dankzij deze ervaring een perfecte inschatting maken van het benodigde materiaal, de geknipte technici en de mogelijke valkuilen in de voorbereiding en begeleiding.

FESTIVALS

Mertens AVR werkt al jaren samen met grote en kleinere festivals. We verzorgen voor hen de technische productie of we zetten onze kennis en ervaring in voor de totaalproductie. De Mertens-technici hebben ruime ervaring in de opbouw en technische uitvoering van festivals. Voor festivals tot 25.000 bezoekers leveren we het podium, licht, geluid, video en rigging volledig uit eigen voorraad.

EXPO

Mertens AVR adviseert organisatoren van hallen en beurzen op gebied van rigging en technische infrastructuur. We leveren de tekeningen en voeren de riggingwerkzaamheden zelf uit. We leveren eveneens licht-, geluid-, videomateriaal en ledschermen voor individuele standhouders. Zij krijgen eveneens  professioneel advies over de meest geschikte opbouw van de stand.

Nieuwsgierig?

Wat wij voor uw werkgebied kunnen betekenen.

Neem contact opof bel: 050 – 577 69 09

ONZE SKILLS

Audio

Audio wordt vaak als een vanzelfsprekend iets beschouwd. Goede audio leveren op maat van een specifiek evenement is echter een kunst. Mertens AVR zorgt met topmerken voor een geschikt audioplan voor elk type event en levert het benodigde materiaal en een topcrew.

Licht

Licht bepaalt de sfeer, versterkt details en draagt bij aan het unieke karakter van een evenement. Mertens AVR ontwerpt lichtshows voor theaters, festivals, corporate events,.. en levert het nodige materiaal en de crew.

Rigging

Rigging gaat over de kunst van het veilig ophangen. Voor vrijwel elk evenement is (een vorm van) rigging nodig. Mertens AVR beschikt over een grote voorraad truss en motortakels én werkt met professionele (gecertificeerde) riggers. Het materiaal voldoet aan alle internationale wet- en regelgeving.

Video

Video kan een enorme meerwaarde hebben maar moet op de juiste manier ingezet worden. Mertens AVR heeft eigen led-walls en ontwerpt voor elk evenement of elke theatervoorstelling de digitale content die de show niet overheerst maar op de juiste manier ondersteunt.

Staging

De eye-catcher van elk festival is het podium. Mertens AVR heeft een eigen  Prolyte MPT-podium dat kan worden ingezet voor elk outdoor event met max. 25.000 bezoekers. Om een combinatie van meerdere podia te leveren werken we samen met ervaren partners.

Technische Productie

Een sterk evenement begint onder meer bij een sterk uitgedachte technische productie. Mertens AVR denkt mee over de technische mogelijkheden, ontwerpt het licht-, geluid- en videoplan en levert het materiaal en de crew.

3D Visualisatie

Een offerte is een bonte verzameling van vakjargon. Wat vertelt die offerte precies en waar besteedt u uw budget nu feitelijk aan? Met 3D-tekeningen en animaties geeft Mertens AVR u op voorhand een beeld van hoe uw evenement er zal uitzien.

Design

Uitpakken met een creatief en uniek concept is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Mertens AVR ontwerpt unieke licht- en geluidsplannen en kruidt die met vernieuwende showelementen die allen precies passen bij de uitstraling en het doel van uw evenement.

ONZE DIENSTEN

U kunt bij ons terecht voor Verhuur (bekijk onze catalogus), Producties en Installatie & Advies.

Verhuur

U bent zelf een collega-verhuurbedrijf of u wilt voor uw project kunnen beschikken over de beste materialen. Mertens AVR verhuurt uitsluitend topmerken, houdt ze in topconditie en combineert ze met hoogwaardige infrastructuur. We leveren altijd eigen materiaal en vullen indien nodig aan met materiaal van andere grote topbedrijven uit Nederland en België. Voor een volledig overzicht van de verhuuritems klikt u hier door naar de verhuurlijst.

 • A-merk materiaal in topconditie en altijd branche-conforme infrastructuur
 • scherpe tarieven
 • kundige ondersteuning
 • zelf brengen en ophalen of levering op locatie

PRODUCTIE

 

Totaal

Het opzetten van een evenement is vaak een huzarenstuk waarbij tal van aspecten een zeker niveau van kennis en expertise vereisen. Mertens AVR kan de totaalproductie van uw evenement uit handen nemen zodat u zich 100% kunt concentreren op de inhoudelijke invulling ervan. Wij zorgen in dit geval onder meer voor:

 • communicatie en voorbereiding met alle betrokken partners
 • volledige infrastructuur, van aggregaat tot toiletwagen, van backstage tot kassa
 • overleg met alle hulpdiensten en het aanvragen van  vergunningen
 • logistiek van een compleet evenemententerrein

Bekijk onze producties

 

TECHNISCH

U organiseert een corporate evenement, een beurs of een festival. Het enige onderdeel waarmee u niet vertrouwd bent, is het technische gedeelte. Mertens AVR neemt dit van u over en zorgt vanaf de voorbereiding tot de sluiting van het evenement voor een perfect verloop van het technisch gedeelte. Wij zetten ons eigen A-materiaal in en vullen waar nodig aan met het materiaal van partnerbedrijven. Naast het inzetten van eigen materiaal zorgen we voor een technische topcrew die ter plaatse in alles in goede banen leiden.

 • duidelijk en kundig advies vanaf de eerste fase van de voorbereidingen
 • transparante offertes
 • altijd de beste materialen en ervaren technici
 • 1 aanspreekpunt

INSTALLATIE & ADVIES

In de jaren dat we actief zijn in de entertainment- en theaterwereld hebben we al veel gezien en meegemaakt. We kunnen ons dan ook  snel een goed beeld vormen over de technische en creatieve mogelijkheden van uw locatie of evenement. Bent u op zoek naar een goede technische invulling of een origineel ontwerp, dan zorgt Mertens AVR voor de nodige input, advies en tekeningen. We werken onze ideeën uit in een 3D CAD-model en maken indien gewenst ook foto-realistische afdrukken.

 • originele ontwerpen met een praktische invalshoek
 • vooraf helder en duidelijk getekend in 3D-CAD
 • nauwkeurige voorbereiding die uitmondt in een kostenbesparing op locatie
 • een eventportfolio om voor te leggen aan uw eigen opdrachtgever of partners

ONZE HISTORIE

 

Bij Chris Mertens, eigenaar van Mertens AVR, heeft het altijd gedraaid om drie dingen: investeren in topmateriaal, perfecte klussen afleveren en een actieve en betrokken werkwijze. Het bedrijf loopt voorop in vernieuwing en zoekt unieke meerwaarde in plaats van algehele trends. Met die instelling is Chris doorgegroeid; van jonge freelancer tot bedrijfsleider, van iemand die een stukje loods huurde bij een collega-verhuurder tot iemand die een eigen, groot pand heeft in Eelde. Vandaag heeft hij, op basis van zijn drie kernwaarden, een bedrijf uitgebouwd waarin betrouwbaarheid en kwaliteit centraal staan.

Mertens AVR heeft er bewust voor gekozen zich niet te specialiseren in één tak binnen de licht- en geluidwereld. Het is een all-round bedrijf waar zowel luidsprekers als lampen en truss staan, waar zowel verhuurd wordt als aan technisch produceren wordt gedaan. Deze veelzijdigheid zorgt er voor dat we zowel voor grote als kleine producties alle kennis, ervaring en materiaal zelf in huis hebben. Voor aspecten waar verregaande gespecialiseerde kennis voor nodig is, wordt een beroep gedaan op topfreelancers die specialisten zijn in hun vakgebied.

Kom gerust eens langs op kantoor. De beste verstandhoudingen en samenwerkingen worden immers nog altijd gesmeed bij een goeie kop koffie.